Verhuizen / redirecten: Hoe verhuis ik mijn podcast van PodcastFeed naar een andere hoster?

We zien je niet graag gaan 🙂. Maar we houden je ook niet gevangen. We hebben het verhuizen van je podcast zo gemakkelijk mogelijk gemaakt.

Hoe zorg je ervoor dat je podcast naadloos verhuisd wordt?

1. Upload al je audiobestanden bij je nieuwe hoster - dus ook van je oude afleveringen.

(bij sommige hosters kun je deze automatisch downloaden door je RSS feed van PodcastFeed.nl in te vullen).

2. Login bij PodcastFeed
  3. Ga naar je kanalen: https://www.podcastfeed.app/channel
  4. Klik vervolgens op de link "distribueren" van het kanaal dat je wenst te verhuizen.
  5. Klik vervolgens op RSS feed
  6. Zet vervolgens het schuifje naar rechts bij "Redirect (301) RSS feed"
  7. Vul vervolgens het adres van je nieuwe RSS feed in (deze krijg je van je nieuwe hoster)
  8. Klik op de button "opslaan"

Vanaf nu zullen wij automatisch je feed redirecten naar de URL van je RSS feed bij je nieuwe hoster.

Op deze manier heb je een naadloze overgang, zonder dat er problemen ontstaan bij oude/nieuwe afleveringen van je podscast.

We adviseren je wel om vervolgens alsnog bij alle diensten als Spotify, Apple en Google de URL van de RSS bij PodcastFeed aan te passen naar het adres van je nieuwe hoster.